Mediavormgeving (Niveau 4) ROC Midden Nederland

De opleidingen bevinden zich in Amersfoort bij ROC Midden Nederland op de disketteweg 2-4, perfect te bereiken met het OV aangezien het aan station Amersfoort schothorst ligt. We delen het gebouw met 1 andere opleiding waardoor het een hele gezellige en creatieve sfeer heeft, er hangt dan ook werk van verschillende opleidingen overal door de gangen. Bij ROC Midden Nederland is de student aanzet en we bieden dan ook veel verschillende mogelijkheden om te excelleren van buitenland stages tot expert Microsoft of taal cursussen.

Over de opleiding

Als mediavormgever bepaal jij hoe een media-uiting eruit ziet. Een media-uiting kan van alles zijn, denk aan: websites, apps, infographics, logo’s, huisstijlen, animaties, video/geluid en nog veel meer. Je werkt met verschillende soorten klanten samen en doet onderzoek naar de doelgroep waarvoor je ontwerpt. Je bent bezig met levensecht leren, in het eerste jaar ga je al aan de slag voor echte klanten en leert door procesmatig werken je werk steeds meer te verbeteren totdat het uiteindelijk klaar is voor de klant.

Hier kan ik echt mijn creatieve ei kwijt.
Beroepenveld en doorstoom

Grafisch ontwerper, audiovisueel specialist, cameraman, website maker, contentcreator, vormgever algemeen. Ook kan je goed aan de slag als ZZP’er, met een steeds grotere vraag naar alles vormgeving kan jij als ZZP’er goed aan de slag. Daarnaast kan je hierna verder naar vrijwel alle opleidingen op het HBO, de meest gekozen HBO opleidingen zijn creative business, Communicatie en multimediadesign, film-academie, creatieve opleidingen aan bijvoorbeeld de HKU en andere Kunstvakopleidingen.

Toelatingseisen

De opleiding is een niveau 4 opleiding, de standaard toelatingseisen zijn van toepassing. Je hoeft geen portfolio aan te leveren. Wel krijgt iedereen die zich aanmeldt een kennismakingsbijeenkomst en anders een gesprek, zodat jij en wij zeker weten dat je bij ons op je plek zit. Mediavormgeving is standaard een 4 jarige opleiding en kan ook in 3 jaar gedaan worden.

Leuke feitjes over de opleiding

Locatie ligt aan het station (Amersfoort schothorst) en is hierdoor perfect bereikbaar met het OV. Alle 3 de opleidingen zijn lekker creatief en werken allemaal volgens het levensecht leren principe. Dit betekend dat je vanaf jaar 1 al met echte klanten en opdrachten aan de slag gaat zodat je vanaf het begin gelijk praktijkervaring opdoet. Tijdens je opleiding bouw je een portfolio en netwerk op zodat je aan het eind van de rit helemaal klaar bent om jezelf neer te zetten in de markt als vernieuwende media - vormgever, redacteur of manager.  

In de school hebben we een grote fotografiestudio waar je bezig bent met portret en product fotografie, maar ook hebben we greenscreens hangen in de studio. Met een greenscreen is de sky the limit! Naast de fotografiestudio hebben we ook een geluidsstudio, hier kan van alles opgenomen worden. Van een podcast tot een tv-programma, bedenk het maar! Tot slot hebben we een “uitleen” heb je materiaal (denk lampen, camera’s, statieven, etc etc.) nodig voor een project dan kan je deze lenen van de school. 

Bereikbaarheid & locatie

Disketteweg 2-4 Amersfoort, gelegen aan station Amersfoort schothorst. Perfect te bereiken met het OV. 

Meer info

Open dagen: 

  • Donderdag 9 december van 18 tot 21 
  • Zaterdag 29 januari van 10 tot 14 
  • Dinsdag 15 maart van 18 tot 21 
  • Donderdag 16 juni van 18 tot 21 

MBO orientatieworkshops 

  • Donderdag 16 december van 14 tot 16 
  • Donderdag 13 januari van 14 tot 16 
  • Donderdag 10 februari van 14 tot 16 
  • Donderdag 24 maart van 14 tot 16

Video over de opleiding

Expeditie
Loopbaan
Powered by sto-utrecht.nl