Mediaredactie (Niveau 4) ROC Midden Nederland

De opleidingen bevinden zich in Amersfoort bij ROC Midden Nederland op de disketteweg 2-4, perfect te bereiken met het OV aangezien het aan station Amersfoort schothorst ligt. We delen het gebouw met 1 andere opleiding waardoor het een hele gezellige en creatieve sfeer heeft, er hangt dan ook werk van verschillende opleidingen overal door de gangen. Bij ROC Midden Nederland is de student aanzet en we bieden dan ook veel verschillende mogelijkheden om te excelleren van buitenland stages tot expert Microsoft of taal cursussen.

Over de opleiding

Jij maakt en beheert de content van websites, social media, kranten en magazines. Je schrijft interviews en artikelen en je fotografeert of filmt belangrijke evenementen. Je bent nieuwsgierig en onderzoekend; een echte verhalenverteller door middel van tekst en beeld. Je ontdekt welke geplaatste content aanslaat bij het publiek en je weet je hier op in te spelen. Je werkt voor veel verschillende soorten klanten en weet de campagne/content goed aan te sluiten bij de doelgroep.

Bij mediaredactie leer je verhalen vertellen door tekst en beeld.
Beroepenveld en doorstoom

Na drie jaar studeer je af en kun je aan de slag. Bijvoorbeeld als online contentcreator bij de redactie van een mediabedrijf of op de communicatieafdeling van een grote organisatie.

Je kunt ook doorstuderen binnen het mbo of je gaat naar het hbo, bijvoorbeeld in de richting van journalistiek, marketing of communicatie, en nog veel meer. 

Toelatingseisen

De opleidingen is een niveau 4 opleiding, de standaard toelatingseisen zijn van toepassing. Je hoeft geen portfolio aan te leveren. Wel krijgt iedereen die zich aanmeldt een kennismakingsbijeenkomst en anders een gesprek, zodat jij en wij zeker weten dat je bij ons op je plek zit. Mediaredactie is een 3 jarige opleiding en er is ook een februari start.

Leuke feitjes over de opleiding

Locatie ligt aan het station (Amersfoort schothorst) en is hierdoor perfect bereikbaar met het OV. Alle 3 de opleidingen zijn lekker creatief en werken allemaal volgens het levensecht leren principe. Dit betekend dat je vanaf jaar 1 al met echte klanten en opdrachten aan de slag gaat zodat je vanaf het begin gelijk praktijkervaring opdoet. Tijdens je opleiding bouw je een portfolio en netwerk op zodat je aan het eind van de rit helemaal klaar bent om jezelf neer te zetten in de markt als vernieuwende media - vormgever, redacteur of manager. 

In de school hebben we een grote fotografiestudio waar je bezig bent met portret en product fotografie, maar ook hebben we greenscreens hangen in de studio. Met een greenscreen is de sky the limit! Naast de fotografiestudio hebben we ook een geluidsstudio, hier kan van alles opgenomen worden. Van een podcast tot een tv-programma, bedenk het maar! Tot slot hebben we een “uitleen” heb je materiaal (denk lampen, camera’s, statieven, etc etc.) nodig voor een project dan kan je deze lenen van de school. 

Bereikbaarheid & locatie

Disketteweg 2-4 Amersfoort, gelegen aan station Amersfoort schothorst. Perfect te bereiken met het OV.  

Meer info

Open dagen:

  • Donderdag 9 december van 18 tot 21
  • Zaterdag 29 januari van 10 tot 14
  • Dinsdag 15 maart van 18 tot 21
  • Donderdag 16 juni van 18 tot 21

MBO orientatieworkshops

  • Donderdag 16 december van 14 tot 16
  • Donderdag 13 januari van 14 tot 16
  • Donderdag 10 februari van 14 tot 16
  • Donderdag 24 maart van 14 tot 16

Video over de opleiding

Expeditie
Loopbaan
Powered by sto-utrecht.nl