Mediamanagement (Niveau 4) ROC Midden Nederland

De opleidingen bevinden zich in Amersfoort bij ROC Midden Nederland op de disketteweg 2-4, perfect te bereiken met het OV aangezien het aan station Amersfoort schothorst ligt. We delen het gebouw met 1 andere opleiding waardoor het een hele gezellige en creatieve sfeer heeft, er hangt dan ook werk van verschillende opleidingen overal door de gangen. Bij ROC Midden Nederland is de student aanzet en we bieden dan ook veel verschillende mogelijkheden om te excelleren van buitenland stages tot expert Microsoft of taal cursussen.

Over de opleiding

Als mediamangager ben je breed inzetbaar binnen de media-sector. Denk aan het organiseren van content. Het organiseren van  (media)producties, projecten en bijzondere evenementen. Niet alleen TV, maar ook online audiovisuele producties.  Als veelzijdige projectmanager weet je ook hoe je mensen kunt bereiken met een reclamecampagne. Je weet met een beperkt budget de hoogste kwaliteit te behalen. Of je nou gaat werken op een filmset of TV-productie of achter de schermen bij een groot social-media platform of festival. Jij regelt dat alles goed loopt en onderhoud contact met de verschillende afdelingen/rollen die allemaal mewerken aan het grote geheel. 

Ik ben een echte doener en als mediamanager is er altijd wat te doen.
Beroepenveld en doorstoom

Het beroep van mediamanager is enorm breed. Je kan aan de slag op een film/serie of tv-set of achter de schermen bij een festival, website of reclamebureau. Overal waar samengewerkt en dingen geregeld moeten worden kan jij aan de slag. Daarnaast kan je ook door in het HBO, denk aan opleidingen binnen communicatie, management, media etc. Tijdens deze opleiding leer je welk onderdeel van mediamanagement bij jou past en ga je daar in verder.

 

Toelatingseisen

De opleidingen is een niveau 4 opleiding, de standaard toelatingseisen zijn van toepassing. Je hoeft geen portfolio aan te leveren. Wel krijgt iedereen die zich aanmeldt een kennismakingsbijeenkomst en anders een gesprek, zodat jij en wij zeker weten dat je bij ons op je plek zit. Mediamanagement is een 3 jarige opleiding en er is ook een februari start.

Leuke feitjes over de opleiding

Locatie ligt aan het station (Amersfoort schothorst) en is hierdoor perfect bereikbaar met het OV. Alle 3 de opleidingen zijn lekker creatief en werken allemaal volgens het levensecht leren principe. Dit betekend dat je vanaf jaar 1 al met echte klanten en opdrachten aan de slag gaat zodat je vanaf het begin gelijk praktijkervaring opdoet. Tijdens je opleiding bouw je een portfolio en netwerk op zodat je aan het eind van de rit helemaal klaar bent om jezelf neer te zetten in de markt als vernieuwende media - vormgever, redacteur of manager. 

In de school hebben we een grote fotografiestudio waar je bezig bent met portret en product fotografie, maar ook hebben we greenscreens hangen in de studio. Met een greenscreen is de sky the limit! Naast de fotografiestudio hebben we ook een geluidsstudio, hier kan van alles opgenomen worden. Van een podcast tot een tv-programma, bedenk het maar! Tot slot hebben we een “uitleen” heb je materiaal (denk lampen, camera’s, statieven, etc etc.) nodig voor een project dan kan je deze lenen van de school. 

Bereikbaarheid & locatie

Disketteweg 2-4 Amersfoort, gelegen aan station Amersfoort schothorst. Perfect te bereiken met het OV.  

Meer info

Open dagen:

  • Donderdag 9 december van 18 tot 21
  • Zaterdag 29 januari van 10 tot 14
  • Dinsdag 15 maart van 18 tot 21
  • Donderdag 16 juni van 18 tot 21

MBO orientatieworkshops

  • Donderdag 16 december van 14 tot 16
  • Donderdag 13 januari van 14 tot 16
  • Donderdag 10 februari van 14 tot 16
  • Donderdag 24 maart van 14 tot 16

 

Video over de opleiding

Expeditie
Loopbaan
Powered by sto-utrecht.nl