Marketing en commerciële economie (Niveau 4) MBO Utrecht

MBO Utrecht wil jou helpen in de ontwikkeling van student tot zelfbewuste professional. Wij geven jou meer dan een opleiding en leren je meer dan een vak. Er is veel aandacht voor de ontwikkeling van talent, arbeidsvaardigheden, ondernemend gedrag, maatschappelijke betrokkenheid, respect voor elkaar en burgerschap. We zijn een kleinschalige school met betrokken docenten en bieden 50 verschillende opleidingen aan.

Over de opleiding

De commerciële wereld is een snelle wereld die voortdurend in verandering is. Geen tijd om achterover te leunen! Wij leren je doelgroepen in kaart te brengen en trends te onderzoeken. Marketingplannen en -beleid te maken en te beoordelen. Met welke reclamestrategie je een product het best in de markt zet, hoe je social media inzet om jouw doelgroep snel te bereiken en hoe je (financiële) budgetten bewaakt. Ook leren we je om goed samen te werken en innovatief te zijn. Zo zul je tijdens de opleiding bijvoorbeeld zelf een product bedenken, ontwikkelen en in de markt zetten.

Mijn opleiding is een goede voorbereiding op het hbo.
Tarik
Beroepenveld en doorstoom

Met je diploma op zak kun je aan de slag bijvoorbeeld als marketing -of communicatiemedewerker in een organisatie. Doorleren op het hbo kan ook. Onze oud-studenten kozen vaak voor een van de volgende studies: 

  • International Marketing Management 
  • Commerciële Economie 
  • Communicatiemanagement 
  • International Business of Management 
  • Economie & recht (MER)
Toelatingseisen

Geldt één van de onderstaande situaties voor jou? Dan mag je je aanmelden voor deze opleidingen: 

  • Je hebt een diploma vmbo kader, GL, TL of MAVO 
  • Je hebt een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 
  • Diploma mbo niveau 2 of 3 

MHBO Opleidingen  
Met de route MHBO doen we twee dingen. Je bent op weg naar je mbo diploma niveau 4 én we bereiden je voor op een vervolgstudie in het hbo. Naast de mbo leerstof krijg je dus ook lesstof en methodes uit het propedeusejaar van het hbo, bijvoorbeeld Statistiek of Sociologie. 
 
Met MHBO kan jij na je diploma beter de stap maken naar het hbo. Als je MHBO goed doorloopt krijg je naast je diploma mbo niveau 4 een MHBO-certificaat. 
 
Ben je op weg naar het hbo en vraag je je af wat het verschil is tussen MHBO en havo? In vergelijking met de havo is het MHBO een meer beroepsgerichte en praktijkgerichte opleiding, met stage (beroepspraktijkvorming) en veel beroepsgerichte vakken. Je krijgt onder andere veel contacturen voor Nederlands en verwante vakken en je wordt geleidelijk op het propedeuseniveau van het hbo gebracht. Hierdoor ben je uitstekend voorbereid op een vervolgstudie in het hbo.

Leuke feitjes over de opleiding

Centraal in de opleiding staat het beroep marketing- en  communicatiemedewerker. Je krijgt belangrijke theorielessen maar je gaat ook direct de theorie oefenen in projecten en echte opdrachten. Vanaf het 2e jaar ga je stage lopen op afdelingen waar je jouw geleerde vaardigheden kan oefenen en toepassen. Bij deze beroepsvaardigheden hoort ook de beheersing van Engels en een tweede vreemde taal (kiezen uit Duits of Spaans) maar ook Burgerschap competenties vinden we belangrijk. 

Behalve beroepscompetenties bereid je je ook voor op doorstuderen aan het hbo in de richting Journalistiek en/of Communicatie. Vakken die je hiervoor krijgt zijn journalistiek gericht (schrijven, interviewen, filmen) en mensgericht (psychologie, sociologie, filosofie).

Bereikbaarheid & locatie

Daltonlaan 300, Utrecht  

Meer info

Heb je een vraag? 

030 281 51 00 

+31 (0) 6 25705051 (WhatsApp) 

studiekeuze@mboutrecht.nl 

Website https://www.mboutrecht.nl/  

Studiekeuze evenementen https://www.mboutrecht.nl/studiekeuze-events/  

YouTube https://www.youtube.com/c/mboutrechtalgemeen/videos  

Instagram https://www.instagram.com/mboutrecht/ 

Video's over de opleiding

Expeditie
Loopbaan
Powered by sto-utrecht.nl