Podium- en Evenemententechniek (Niveau 3) MBO College Hilversum

Ben je geïnteresseerd in de wereld van de televisie of werk je graag backstage bij concerten of evenementen? Wil jij cameraman, editor, vormgever of producer worden? Of het licht en geluid regelen in theater- en concertzalen? Dan is de sector Media zeker iets voor jou! Onze nieuwe opleidingen zijn jouw opstap naar de mediawereld. Om in deze mediawereld echt carrière te kunnen maken, werk je tijdens je opleiding ook aan je sociale vaardigheden. We zijn gevestigd midden in het Mediapark, dus je hebt direct contact met je toekomstige werksfeer.

Over de opleiding

Met je collega’s een heel festival in ‘no-time’ opbouwen, daar draai jij je hand niet voor om! Met veel technische kennis op het gebied van geluid, licht, rigging, stage en video en stuurt vlot en flexibel je mensen aan. Jij neemt waar nodig de leiding, weet hoe je veilig moet werken. 
Je hebt grote interesse in de nieuwste technieken in de evenementenindustrie. Van live-festival tot zakelijke markt tot dat grote, online streaming event!

Het is een brede opleiding waarmee je begint en richt je later op de specialisatie die je hebt gekozen. Mijn studie-coah helpt me met het maken van bepaalde keuzes en mijn mentor kijkt hoe het met mij gaat op school. Alle docenten helpen graag, denken graag mee en dat geeft een goed gevoel. Ik vind het leuk om in het Mediapark te zitten, omdat het meteen een andere sfeer heeft dan het schoolgebouw op de Arena.
Beroepenveld en doorstoom

Een media-opleiding stel je zelf samen. Je bepaalt samen met je coach welke modules je nodig hebt en wanneer je deze volgt. Zo volgt iedere student zijn eigen route naar zijn eigen einddoel. Tijdens de opleiding is ook veel aandacht voor studiecoaching. Iedere student krijgt een persoonlijke studiecoach aangewezen. Na onze opleiding kun je op verschillende opleidingen op het HBO terecht, allereerst omdat het (bijna) allemaal niveau 4 opleidingen zijn en er goede aansluitingen zijn binnen het HBO, bijvoorbeeld vormgeving of journalistiek. 

Diplomaprofiel Podium- en Evenemententechniek 

  • Geluidstechnicus  
  • Lichttechnicus  
  • Studio- en Opnametechnicus 
  • Technisch Evenementenproducer 
  • Theatertechnicus Licht en Geluid 
  • Allround Evenemententechnicus 
  • Podium- en Evenemententechnicus (niveau 3)
Toelatingseisen

Voor onze niveau 4 opleidingen wordt je toegelaten met een VMBO-KBL, VMBO-GL, VMBO-TL, MBO niveau 2 en een overgangsbewijs van HAVO 3 naar 4 

Zijn er specifieke opties mogelijk, zoals versneld of doorstroom binnen opleiding naar hoger niveau? 

Versnellen is mogelijk na een bepaalde tijd, bij elke opleiding is dit anders en wordt aan het begin van het schooljaar toegelicht. 

Leuke feitjes over de opleiding

We zitten in het Mediapark! 

Je krijgt zowel een studie-coach en een mentor toegewezen!

Bereikbaarheid & locatie

Er zijn 3 locaties op het Mediapark, we zijn goed bereikbaar door het treinstation Hilversum Mediapark. Het adres waar ons hoofdgebouw zich beving is Bob Spaaklaantje 2a, Hilversum. De opendagen vinden nog wel plaats op de Arena 301 in Hilversum.

Meer info

Data voor open dagen en meeloopdagen 

Open dagen zijn 19 november van 16-20 uur en 20 november van 10-14 uur. Hier kun je je inschrijven voor meeloopdagen.

Expeditie
Loopbaan
Powered by sto-utrecht.nl